Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de aanschaf van een terrasoverkapping? Of wil je meer weten over specifieke aspecten? We hebben alle vragen en richtlijnen overzichtelijk op een rijtje gezet.  

Veelgestelde vragen

Aandachtspunten bij aankoop

Welke overkapping past bij mijn woning?

Overkappingen zijn er in alle soorten en maten. Van een glazen dak tot een lamellen dak en een exclusieve tuinkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Belangrijk is om te bepalen waar je naar op zoek bent. Wil je in de zomer beschut buiten kunnen zitten, of wil je tot ver in het najaar kunnen genieten in een afgesloten tuinkamer? 

Naast functionaliteit is ook de stijl van je woning belangrijk. Kies je voor een moderne, klassieke of Victoriaanse afwerking? De keuze is aan jou.  

Ook qua kleur zijn er talloze mogelijkheden. De Pallazzo terrasoverkappingen zijn standaard in 9 kleuren verkrijgbaar, maar alle andere RAL-kleuren zijn ook mogelijk. Zo is er dus altijd een kleur die perfect past bij je woning.  

Wij adviseren je om de mogelijkheden te bekijken in een van onze showrooms. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende modellen en outdoor oplossingen. Onze ervaren dealers helpen je graag bij het kiezen van de perfecte overkapping voor jouw woning. 

Waar moet je op letten bij de aankoop van een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een waardevolle toevoeging aan je woning. Maar hoe vind je de juiste, kwalitatieve overkapping? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje:
 

CE-markering

Een CE- markering is verplicht voor terrasoverkappingen en tuinkamers. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan de eisen binnen de Europese Economische Ruimte. De letters CE staan voor Conformité Européenne, dit betekent dat de producten in overeenstemming zijn met de Europese regelgeving. Overkappingen krijgen een dergelijk keurmerk als ze voldoen aan de strenge veiligheids- en kwaliteitseisen. Kies daarom altijd voor een product met CE-markering.

Garantievoorwaarden

Kijk altijd goed naar de garantievoorwaarden. Met het Qualicoat garantiekeurmerk bieden wij 10 jaar garantie op het lakwerk van onze aluminium terrasoverkappingen. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzaam product.

Mogelijkheden uitbreiding tot tuinkamer

Wil je jouw terrasoverkapping graag uitbouwen naar een tuinkamer? Houd hier dan bij de aanschaf van de overkapping al rekening mee. Informeer bij je verkooppunt of de leverancier naast terrasoverkappingen, ook bijpassende schuifdeuren en kozijnen levert.

Plaatsing van staanders

Om ruimtelijkheid en uitzicht te creëren is het belangrijk dat de staanders van de overkapping zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst worden. De mogelijkheden hierin verschillen per leverancier. Pallazzo biedt de mogelijkheid voor een vrije overspanning van de goot van 7 meter met slechts 2 palen.. 

Doorhangen goot

Er zijn wettelijke bepalingen over hoe ver een goot mag doorhangen. Echter is het van belang om goed te informeren bij een verkooppunt naar het doorhangen van de goot, hier zit per leverancier verschil in. Het doorhangen van de goot is afhankelijk van de kwaliteit. Dit is niet alleen belangrijk vanwege de esthetiek, maar ook wanneer je later een schuifwand wil plaatsen onder je overkapping.

De constructie

Overkappingen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten via verschillende websites, doe-het-zelfzaken en tuincentra. Maar let op: niet alle overkappingen zijn van dezelfde kwaliteit. 

Een Pallazzo overkapping heeft als uitgangspunt dat de staander het zwaartepunt van de goot optimaal ondersteund. Dit betekent dat de paal of staander, gelijk staat met de achterzijde van de goot. Hierdoor draagt de kracht van de gootbelasting af op de palen, dit voorkomt dat de goot gaat kantelen. 

Afwerking overkapping

Informeer naar de afwerking van het dak; zitten er schroeven in het zicht of zijn deze weggewerkt? Uiteraard wil je dat het dak goed aansluit op de bestaande situatie. Daarom is het belangrijk dat je hiernaar informeert: zijn de hoogte en diepte variabel? Daarnaast bieden de verschillende leveranciers diverse type daken. Kijk daarom goed naar wat er bij de stijl van je huis past. Ook in kleur zijn er diverse mogelijkheden. 

Service

Kies voor een leverancier met lokale verkooppunten waar je ook na je aankoop eenvoudig terecht kunt voor vakkundig advies en ondersteuning.

Daktypes

Wat is het verschil tussen een daktype van polycarbonaat en glas?

Je kunt kiezen uit een dak van polycarbonaat of glas. Het voordeel van glas is dat er veel lichtinval is. In de Pallazzo overkappingen wordt altijd gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas om vallend glas tegen te gaan. Glas heeft bovendien een oneindige levensduur. Een andere optie is polycarbonaat. Het voordeel hiervan is dat dit een licht materiaal is, waardoor er een grote overspanning mogelijk is. Polycarbonaat laat tussen de 22% tot 82% licht door. Dit is afhankelijk van de dikte en uitvoering. De polycarbonaat dakplaten van Pallazzo hebben een UV-beschermende coating. Deze coating voorkomt vergeling en veroudering.

Kunnen polycarbonaatplaten later vervangen worden door glasplaten?

Nee, dit is niet zomaar mogelijk omdat de breedte van glasvakken vaak kleiner zijn dan die van polycarbonaat platen. Een ander belangrijk argument is dat de overkapping in eerste instantie berekend is voor polycarbonaat platen welke lichter zijn dan glas.

Materiaal en kleuropties

Waarom kiezen voor een aluminium terrasoverkapping?

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in tal van materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Aluminium biedt veel voordelen; het is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, slank en stijlvol. Een aluminium constructie is bovendien stevig en stabiel en biedt daardoor een sterke weerstand tegen wind en regen. Er is echter veel verschil in de samenstelling van aluminium (legering) en de afwerking (coating) hiervan. Informeer bij je dealer welke samenstelling er wordt gebruikt en of de materialen worden gecoat volgens Qualicoat. De in Europa vervaardigde materialen voldoen doorgaans aan de gestelde eisen

In welke kleuren zijn de overkappingen verkrijgbaar?

Pallazzo biedt 9 standaardkleuren. Daarnaast zijn ook nagenoeg alle andere RAL-kleuren mogelijk waardoor er altijd een kleur is die past bij je woning en stijl. Met behulp van kleurstalen adviseren onze erkende Pallazzo dealers je hier graag over.

Onderhouden terrasoverkapping

Hoe kan ik mijn terrasoverkapping het beste onderhouden?

Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal dat resistent is tegen corrosie en weersinvloeden. Dit betekent dat je terrasoverkapping lang meegaat met minimale inspanning. Daarnaast is aluminium een onderhoudsarm materiaal en hoeft, in tegenstelling tot hout of staal, niet geschilderd of gebeitst te worden. 

Om jouw Pallazzo terrasoverkapping in topconditie te houden bieden wij de Alu Care Set. Deze set is verkrijgbaar bij onze dealers en bevat alles wat je nodig hebt om jouw overkapping eenvoudig schoon te houden.  

Service en garantie

Welke garantie zit er op jullie producten?

Een terrasoverkapping is een waardevolle investering waar je jarenlang plezier van wil hebben. Bij Pallazzo ben je verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

CE-keurmerk

Onze design terrasoverkappingen zijn niet alleen mooi, maar ook van hoogstaande kwaliteit. Wij garanderen de veiligheid van je overkapping met het CE-Keurmerk, dat verplicht is in Europa. Je bent dus zeker van een product dat voldoet aan de strengste eisen.

Qualicoat garantiekeurmerk

Wij bieden maar liefst 10 jaar garantie op het lakwerk van onze outdoor living producten. Dit lakwerk is voorzien van het Qualicoat garantiekeurmerk, wat staat voor een lange levensduur en kleurbehoud.

Alu Care Set

Jouw Pallazzo terrasoverkapping is eenvoudig schoon te houden met de Alu Care Set. Deze set is verkrijgbaar bij onze dealers en bevat alles wat je nodig hebt om jouw overkapping in optimale conditie te houden. Zo geniet je met een minimale inspanning maximaal van je buitenruimte.

Statisch rapport

Alle Pallazzo overkappingen zijn voorzien van een statisch rapport. Dit is op te vragen na aankoop van je terrasoverkapping. In dit statisch overzicht is onder andere te zien in welke mate een goot of dakligger doorbuigt bij volle sneeuwbelasting. Een belangrijk document aangezien je een constructie aan huis plaatst.

Terrasoverkapping plaatsen

Ik wil mijn Pallazzo terrasoverkapping zelf plaatsen, is dit verstandig?

Wij adviseren in de meeste gevallen om een Pallazzo overkapping door een erkende dealer te laten plaatsen. Deze heeft de juiste technische kennis en gereedschap om het dak goed te kunnen afwerken. Bovendien worden onze dealers professioneel opgeleid op de Pallazzo Academy.

Vergunning

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Om er zeker van te zijn kan je het beste contact opnemen met jouw gemeente. Zij kunnen je informeren over de regels die in jouw gemeente gelden. 

Verkooppunten

Waar kan ik een Pallazzo terrasoverkapping in het echt zien?

Onze producten zijn verkrijgbaar via erkende dealers in Europa. De meeste dealers hebben showrooms waar je de verschillende Pallazzo verkappingen kunt bekijken. Bezoek onze dealerpagina voor de dichtstbijzijnde showroom bij jou in de buurt.  

Verkoopt Pallazzo ook rechtstreeks aan consumenten?

Nee, onze producten zijn enkel via erkende dealers verkrijgbaar. Het is een bewuste keuze om niet rechtstreeks aan consumenten te verkopen. De aanschaf van een terrasoverkapping vraagt om een persoonlijk advies dat vaak afhankelijk is van: woningstijl, locatie, installatiemogelijkheden, etc. Pallazzo werkt daarom met erkende dealers die door ons opgeleid worden op het gebied van meettechniek, installatietechniek, statica, etc. Hierdoor kunnen we de kwaliteit leveren die je van ons mag verwachten, namelijk een deskundig en professioneel advies zodat je het juiste product voor jouw woning kiest. Omdat Pallazzo het productieproces van ontwerp tot coating in eigen beheer heeft kunnen wij je een eerlijke prijs bieden voor onze producten. 

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op en we helpen je snel verder.

Contact