Inspiratie

Inspiratie

Laat je niet tegenhouden door de wisselende seizoenen. Met onze producten geniet je altíjd van het buitenleven. Vind de ideale oplossing voor jouw tuin. 

Productcategorie
Alle producten Glazen schuifwand Terrasoverkapping Zonwering

Laat je inspireren door onze brochure

Jouw droomtuin begint hier. Ontdek onze outdoor living mogelijkheden!

Download brochure

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een Pallazzo terrasoverkapping in het echt zien?

Onze producten zijn verkrijgbaar via erkende dealers in Europa. De meeste dealers hebben showrooms waar je de verschillende Pallazzo verkappingen kunt bekijken. Bezoek onze dealerpagina voor de dichtstbijzijnde showroom bij jou in de buurt.  

Waar moet je op letten bij de aankoop van een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een waardevolle toevoeging aan je woning. Maar hoe vind je de juiste, kwalitatieve overkapping? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje:
 

CE-markering

Een CE- markering is verplicht voor terrasoverkappingen en tuinkamers. Dit keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan de eisen binnen de Europese Economische Ruimte. De letters CE staan voor Conformité Européenne, dit betekent dat de producten in overeenstemming zijn met de Europese regelgeving. Overkappingen krijgen een dergelijk keurmerk als ze voldoen aan de strenge veiligheids- en kwaliteitseisen. Kies daarom altijd voor een product met CE-markering.

Garantievoorwaarden

Kijk altijd goed naar de garantievoorwaarden. Met het Qualicoat garantiekeurmerk bieden wij 10 jaar garantie op het lakwerk van onze aluminium terrasoverkappingen. Hierdoor ben je verzekerd van een duurzaam product.

Mogelijkheden uitbreiding tot tuinkamer

Wil je jouw terrasoverkapping graag uitbouwen naar een tuinkamer? Houd hier dan bij de aanschaf van de overkapping al rekening mee. Informeer bij je verkooppunt of de leverancier naast terrasoverkappingen, ook bijpassende schuifdeuren en kozijnen levert.

Plaatsing van staanders

Om ruimtelijkheid en uitzicht te creëren is het belangrijk dat de staanders van de overkapping zo ver mogelijk uit elkaar geplaatst worden. De mogelijkheden hierin verschillen per leverancier. Pallazzo biedt de mogelijkheid voor een vrije overspanning van de goot van 7 meter met slechts 2 palen.. 

Doorhangen goot

Er zijn wettelijke bepalingen over hoe ver een goot mag doorhangen. Echter is het van belang om goed te informeren bij een verkooppunt naar het doorhangen van de goot, hier zit per leverancier verschil in. Het doorhangen van de goot is afhankelijk van de kwaliteit. Dit is niet alleen belangrijk vanwege de esthetiek, maar ook wanneer je later een schuifwand wil plaatsen onder je overkapping.

De constructie

Overkappingen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten via verschillende websites, doe-het-zelfzaken en tuincentra. Maar let op: niet alle overkappingen zijn van dezelfde kwaliteit. 

Een Pallazzo overkapping heeft als uitgangspunt dat de staander het zwaartepunt van de goot optimaal ondersteund. Dit betekent dat de paal of staander, gelijk staat met de achterzijde van de goot. Hierdoor draagt de kracht van de gootbelasting af op de palen, dit voorkomt dat de goot gaat kantelen. 

Afwerking overkapping

Informeer naar de afwerking van het dak; zitten er schroeven in het zicht of zijn deze weggewerkt? Uiteraard wil je dat het dak goed aansluit op de bestaande situatie. Daarom is het belangrijk dat je hiernaar informeert: zijn de hoogte en diepte variabel? Daarnaast bieden de verschillende leveranciers diverse type daken. Kijk daarom goed naar wat er bij de stijl van je huis past. Ook in kleur zijn er diverse mogelijkheden. 

Service

Kies voor een leverancier met lokale verkooppunten waar je ook na je aankoop eenvoudig terecht kunt voor vakkundig advies en ondersteuning.

Waarom kiezen voor een aluminium terrasoverkapping?

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in tal van materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Aluminium biedt veel voordelen; het is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, slank en stijlvol. Een aluminium constructie is bovendien stevig en stabiel en biedt daardoor een sterke weerstand tegen wind en regen. Er is echter veel verschil in de samenstelling van aluminium (legering) en de afwerking (coating) hiervan. Informeer bij je dealer welke samenstelling er wordt gebruikt en of de materialen worden gecoat volgens Qualicoat. De in Europa vervaardigde materialen voldoen doorgaans aan de gestelde eisen