Meest gestelde vragen

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in tal van materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Aluminium biedt veel voordelen; het is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, slank en stijlvol. Een aluminium constructie is bovendien stevig en stabiel en biedt daardoor een sterke weerstand tegen wind en regen. Er is echter veel verschil in de samenstelling van Aluminium (legering) en de afwerking (coating) hiervan. U kan uw leverancier raadplegen welke samenstelling wordt gebruikt en of de materialen worden gecoat volgens Qualicoat. De in Europa vervaardigde materialen voldoen doorgaans aan de gestelde eisen.

Overkappingen kunnen variëren van een eenvoudig dak tot een exclusieve tuinkamer. Het is belangrijk om te bepalen wat u wilt. Wilt u in de zomer droog en beschut zitten? Of wilt u tot ver in het najaar kunnen genieten van een tuinkamer? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de stijl van uw huis. Wilt u een moderne, klassieke of bijvoorbeeld victoriaanse afwerking? Bovendien is er een onbeperkte keuze in kleur. De Pallazzo terrasoverkappingen en tuinkamers zijn standaard in 7 kleuren verkrijgbaar maar ook alle andere RAL-kleuren zijn toepasbaar.

Wij raden u aan om de mogelijkheden te bekijken in een showroom. Dit zodat u een goed beeld krijgt van hetgeen er op de markt verkrijgbaar is.

Download hier het document waarmee u uw dealerbezoek voorbereidt.

De Pallazzo terrasoverkappingen hebben een CE- Keurmerk, dit is in Europa verplicht. Daarnaast garanderen wij 10 jaar verzekerde garantie op het lakwerk van onze overkappingen en tuinkamers. Bovendien zijn wij Qualicoat gecertificeerd. Bij de Pallazzo dealer is een Alu Care Set verkrijgbaar waarmee u uw overkapping in goede conditie kunt houden. Tevens zijn alle Pallazzo overkappingen voorzien van een statisch rapport. Dit is op te vragen na aankoop van uw terrasoverkapping. In dit statisch overzicht is onder andere te zien in welke mate een goot of dakligger doorbuigt bij volle sneeuwbelasting. Een belangrijk document aangezien u een constructie aan uw huis plaatst.

Het is een bewuste keuze om niet rechtstreeks aan consumenten te verkopen. De aanschaf van een terrasoverkapping behoeft een gedegen advies dat vaak afhankelijk is van: woningstijl, locatie, installatiemogelijkheden, etc. Pallazzo werkt daarom met erkende verdelers die door ons opgeleid worden op het gebied van meettechniek, installatietechniek, statica, etc. Hierdoor kunnen we de kwaliteit leveren die u van ons mag verwachten, namelijk een deskundig en professioneel advies zodat u het juiste product voor uw huis kiest. Omdat Pallazzo het productieproces van ontwerp tot coating in eigen beheer heeft kunnen wij u een juiste prijs bieden voor onze producten.

Pallazzo biedt 7 standaardkleuren. Daarnaast zijn ook nagenoeg alle andere Ral kleuren mogelijk. Met behulp van kleurstalen adviseert onze erkende Pallazzo verdeler u hier graag over.

U kunt kiezen uit een dak in polycarbonaat of glas. Het voordeel van glas is dat er veel lichtinval is. In de Pallazzo overkappingen wordt altijd gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas om vallend glas tegen te gaan. Glas heeft bovendien een oneindige levensduur. Een andere optie is polycarbonaat. Het voordeel hiervan is dat het licht materiaal betreft, waardoor er een grote overspanning mogelijk is. Polycarbonaat laat tussen de 22% tot 82% licht door. Dit is afhankelijk van de dikte en uitvoering. De polycarbonaat dakplaten van Pallazzo hebben een UV beschermende coating. Deze coating voorkomt vergeling en veroudering.

Nee, dit is niet zomaar mogelijk omdat de breedte van glasvakken vaak kleiner zijn dan die van polycarbonaat platen. Een ander belangrijk argument is dat de overkapping in eerste instantie berekend is voor Polycarbonaat platen welke lichter zijn dan glas.

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Op het omgevingsloket ziet u binnen een paar stappen of er een vergunning nodig is binnen uw gemeente.

www.omgevingsloket.nl

Pallazzo ONE  is een volledig geïsoleerde serre waarbij er geen condensvorming ontstaat. De overige daktypes zijn niet volledig geïsoleerd waardoor condensvorming kan ontstaan is. Belangrijk is dat u voor voldoende ventilatie zorgt, onze dealer kan u hierover adviseren.

Bij onze dealers zijn onderhoudssets verkrijgbaar voor de Pallazzo overkappingen.

Wij adviseren in de meeste gevallen om uw Pallazzo overkapping door een erkende dealer te laten plaatsen. Deze heeft de juiste technische kennis en gereedschap om het dak goed te kunnen afwerken. Bovendien worden onze dealers goed opgeleid op de Pallazzo academie.

Bezoek onze dealerpagina om te zien welke verdeler er bij u in de buurt gevestigd is.

Welke fundering noodzakelijk is, is afhankelijk van de grondsoort en de uitvoering van het dak. Onze dealers kunnen door hun ervaring u hierover adviseren.

Er worden veel overkappingen aangeboden via websites, doe- het- zelf- zaken, etc. Uiteraard zitten er verschillen in materiaalgebruik, afwerking en ontwerp. In de basis zijn het allemaal overkappingen, maar het detail en het materiaalgebruik maken vaak het verschil.

De constructie: Een Pallazzo dak heeft als uitgangspunt dat de staander het zwaartepunt van de goot optimaal ondersteund. Dit betekent dat de paal of staander, gelijk staat met de achterzijde van de goot. Hierdoor draagt de kracht van de gootbelasting af op de palen, dit voorkomt dat de goot gaat kantelen.

Pallazzo terrasoverkapping, waarbij het zwaartepunt van de goot optimaal ondersteund wordt:

Terrasoverkapping X, waarbij het zwaartepunt vóór de staander ligt: